Manapság rengeteg ital van forgalomban világszerte. Ezek között meghatározó az alkoholos, csak felnőtteknek engedélyezett fajták részaránya. A különböző eljárások alapján készült termékek mindegyike rendelkezik a maga nemében sajátos, egyedi tulajdonságokkal. A pezsgő egyik jellemző gyártási eljárása a Méthode Traditionnelle, ami tulajdonképpen a palackban történő érlelést jelenti, az első perctől kezdve.
A pezsgő alapanyaga kiváló minőségű szőlő. Ez általában fehér vagy rozé lehet. Az eljárás során a szőlőlevet egyenesen, a majdan dugaszolással záródó, saját palackjába öntik és nagyjából 3-4 hétig érlelik. A Méthode Traditionnelle eljárás során folyamatosan ellenőrzik a minőségét, az állagát, illetve időközönként forgatják is az üvegeket.
A gyakorlat szerint, a 12 lépésből álló folyamat végén a finom nedű lezárásra kerül és mehet is a boltok polcaira. A Méthode Traditionnelle eljárás nagyon szigorú, folyamatos ellenőrzések folyamatát jelenti. A szakemberek az évszázados hagyományok és eljárások megtartásával érik el a tökéletes minőséget.